Metataitovalmennus

Miksi metataitovalmennus ja mitä metataidolla tarkoitetaan?

Lue metataidoista tämä kirjoitus.

Hyvinvointia metataitoja kehittämällä

Metataitovalmennuksen vaikuttavuus perustuu useisiin tekijöihin

 • Metataitovalmennus on rakennettu hyödyntäen aikuisiän kehityspsykologista tutkimustietoa, moderneja oppimisen menetelmiä ja teknologiaa (Tekoäly, Chatbot, Oppimisalusta, jolla taitokartat ja taitokortit). Ammattinäyttelijän esimerkkivideot havainnollistavat metataitoja. Metataitoklinikan on kehittänyt psykologi Anssi Balk ja valmennuksessasi hyödynnän hänen luomaansa oppimisprosessia ja materiaaleja. Taustalla olevasta viitekehyksestä voit lukea täältä.
 • Lähdemme siitä, missä olet ja mitkä asiat koet merkityksellisiksi
  Ennen valmennuksen kick offia kerrot kehittymistoiveestasi tai kohtaamistasi haasteista sekä teet Virkkeentäydennystehtävän. Saat palautteen ja Mindset profiilin, jonka perusteella tunnistamme yksilöllisen kehitysvalmiutesi. Myös valmennuksen oppimisalusta tarjoaa relevanttia sisältöä ja oppimispolkua eri mindseteille.

Mindset = tapa ymmärtää, ottaa selkoa ja suhtautua asioihin, muihin ihmisiin ja ennen kaikkea itseemme

 • Digitaalinen ja vuorovaikutteinen oppimisprosessi. Itsenäisesti, yksilöllisesti ja oppimistasi tukien
  Digitaalinen oppimisalusta ja oppimisprosessi yhdessä henkilökohtaisen coaching kanssa

  • Oppimisalustan chatpot rohkaisee reflektoimaan ja henkilökohtainen valmentaja on tukena oppimisalustalla valmennuskertojen välissä, digitaalinen oppimispäiväkirja sitouttavat ja motivoivat sekä vahvistavat taipumusta tehdä kehittyminen näkyväksi.
  • Oppimisalustan taitokorttien ja -karttojen sekä havainnollistavien esimerkkivideoiden kautta metataitoa ja omia kehityskohteita on helpompi tunnistaa ja haasteisiin on helpompi samaistua. Harjoitusten avulla kehittämistä on helppo soveltaa konkreettiseen tekemisen arkeen.
 • Valmennuksen kesto voi olla 4 kuukaudesta vuoteen riippuen omasta kehittymistavoitteestasi ja siitä, minkälainen oppimisprosessi kestoltaan sinulle parhaiten sopii. Oppimisalustalla ja henkilökohtainen metataitocoach tukenasi koko valmennuksen ajan oppimisalustan välityksellä. Lisäksi valmennuksen oppimisalustan ainestot ovat käytössäsi pitkään valmennuksen jälkeenkin.
 • 1:1 valmennustapaamiset MetataitoCoachin kanssa noin kerran kuukaudessa 
 • Metataitovalmennukseen ja oppimisalustalle Metataitovalmennuksen kehittänyt psykologi Anssi Balk on valinnut eri tutkimusten mukaan relevanteimpia erityisesti johtajuuden kehittymiselle tärkeitä metataitoja. Valitut taidot ovat mielestäni ihan relevantteja myös meille ihan jokaiselle. Metavalmennuksessa metataitoja on 12, joista olen kuvaan valinnut osan. Kaikkiin valmennuksen metataitoihin voit tutustua pyytämällä esittelyn tai metataitomatriisin sähköpostiisi.
  Jokaisella hyödyllisiä metataitoja
 • Saatavissa lisäksi Metataitokompassi, kun oppimisen tueksi otetaan mukaan palaute muita
  360 palautteet (johtoryhmä, kollegat, tiimiläiset ja oma esihenkilö)

METATAITOVALMENNUKSEN ALOITTAMINEN

Kerro tilanteestasi ja muutostoiveestasi tai haasteestasi Metataitovalmentaja Hema, eli Heidi-Maria Kokkonen, hema@hemaco.fi tai soita 050 376 0471.